Волейболистите на Черно море (Варна) записаха втори успех в Суперлигата,

...
Волейболистите на Черно море (Варна) записаха втори успех в Суперлигата,
Коментари Харесай

Черно море прекъсна победната серия на Дунав

Волейболистите на Черно море (Варна) записаха втори триумф в Суперлигата, като се постановиха над Дунав (Русе) с 3:2 (19:25, 20:25, 25:22, 25:21, 15:13 ) в дуел от шести кръг, изигран в крайдунавски град. Така " моряците " прекъснаха победната серия на русенци, които имаха три следващи триумфа.

Черно море е на 10-о място с 4 точки (2 победи, 4 загуби) , Дунав е четвърти с 11 точки (4 триумфа, 2 поражения) .

В първата част играта потегли равностойно, гостите поведоха за малко, след което русенци се откъснаха със солидна преднина след серия на Данаил Милушев. Това продължи до 22:11, след това " моряците " отвърнаха и съкратиха дистанцията на 3 точки (22:19). Играчите на Дунав още веднъж взеха самодейността и затвориха гейма без проблем.

Вторият гейм бе под диктовката на домакините до 15:11, когато момчетата на Юлиан Тупанков набраха инерция и се залепиха за противника (15:15). Волейболистите от крайдунавския град си върнаха преимуществото и не разрешиха повече изненади, оставайки постоянни до края.

Третата част стартира мощно за домакините, след което серия на " моряците " обърна резултата в тяхна изгода, стигайки до 7:2. Грешки от сервис и офанзива понижиха преднината. Играта потегли точка за точка, като водачеството се сменяше непрекъснато. Варненци поведоха със 17:15 след две офанзиви на Николай Колев, неточност на съперника усили разликата. Волейболистите на Данаил Милушев обаче съумяха да изравнят и да се върнат в играта. Интригата още веднъж влезе в мача - гостите поведоха и съумяха да задържат Дунав на разстояние и в последна сметка да завоюват гейма.

Четвъртият гейм предложи равностойна игра изначало, като функциите се разменяха. В средата на частта обаче още веднъж варненският отбор взе самодейността, русенци започнаха да бъркат и последователно се отдалечиха. Играта в офанзива и на начален удар се усъвършенства, разликата бе стопена. Започна догонване от двете страни на мрежата, обаче състезателите на Черно море съумяха да наложат волята си и да изравнят резултата на 2:2 гейма.

Двубоят влезе в тайбрек. Там двата тима демонстрираха равностойна игра, ситуацията се резервира до 7:7. " Моряците " влязоха в серия и излязоха напред, като не оставиха противника да диша умерено. Данаил Милушев и съотборниците му обаче съумяха да се окопитят и да останат единствено на точка от Черно море. Атака на Явор Генов постави завършек на разногласието и донесе втора победа на варненци.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР