Волейболистите на България изпуснаха страхотен шанс да спечелят квота за

...
Волейболистите на България изпуснаха страхотен шанс да спечелят квота за
Коментари Харесай

Любо Ганев: Надявам се отборът да продължи по същия позитивен начин

Волейболистите на България изпуснаха страховит късмет да завоюват квота за Олимпиадата в Токио 2020, на олимпийската подготовка във Варна. " Лъвовете " поведоха с 2:0 на Бразилия, само че в последна сметка отстъпиха на олимпийския първенец с 2:3 гейма в съдбоносен мач за първото място в Група А на квалификациите. Националите ни ще имат още един късмет за класиране в Токио, като ще вземат участие на от европейската олимпийска подготовка през януари 2020-а, която обаче ще бъде едно мини европейско състезание. Въпреки неуспеха вицепрезидентът на БФВ Любо Ганев съобщи в особено изявление за BGvolleyball.com, че е удовлетворен от изявите на волейболистите и точно това е играта, която би трябвало да демонстрират:

- Бяхме близо, само че не успяхме...
- За страдание не успяхме. Но за мен бе значимо, че в този мач момчетата играха като същински тим. Особено в първите два гейма. Превъзхождахме противника на обсада. Това е играта, която нашите момчета би трябвало да демонстрират. Много пъти нашият тим е печели тежки мачове точно с този детайл.

- Какво натежа в интерес на Бразилия?
- За страдание се видя в третия гейм, че, не инцидентно бразилците са олимпийски първенец. Почти стопираха да бъркат и оставиха всичко при нас. Мога да кажа малшанс, а мога да кажа, че опитът също повлия. При 23:23 в този трети гейм, разпределителят ни трябваше да даде топка за офанзива на Цецо Соколов. Имаме един от най-хубавите диагонали в света. Нормално е такива топки да отиват при подобен играч и той да се нагърбва да взема решение мача, тъй като целия тим разчита на него. Но в последна сметка това е тактическо решение на разпределителя, аз не мога да се греша. Имахме опция, тъпо че не успяхме да се възползваме от него. За мен обаче е значимо, че момчетата се бориха. Наистина демонстрираха душа, играха със сърце и се раздаваха.

- Този трети гейм ли беше основен?
- Да, той изигра своята роля. Когато водиш на Бразилия с 2:0 гейма, когато надиграваш противника с по 5-6 точки разлика и изключително в третата част повеждаш с 8:4, трябваше да се довърши работата до дъно. Ако в тази обстановка бе тимът на Бразилия, противникът щеше да стартира да бави топката. Никога нямаше да позволен да се възвърне разликата. Но отново дублирам, те са тим, който на съвсем всяко състезание играе на край и знае да се бори в такива тежки мачове, а пък ние има към момента какво да учим. Но отново споделям, аз съм удовлетворен от днешната игра.

- Имаме още една опция на тежка втора подготовка през ануари.
- Да, знаем, че през януари ни предстоят борби с Франция и други доста класни тимове от Европа. Пожелавам триумф на момчетата, въпреки, че ще бъде доста мъчно. Но несъмнено ми харесаха. Няколко персонални неточности направихме, които изиграха своята роля. Започнахме да търсим технична игра против Бразилия, която съвсем не пуска топка да падне на земята... Мисля, че показахме първите два гейма по какъв начин би трябвало да играем силово и рискувайки и съвсем всичко ни се получаваше, добра обсада и положително взаимоотношение сред обсада и контраофанзива. Просто по този начин би трябвало да продължаваме с цел да имаме триумфи. Надявам се тимът да продължи по същия положителен метод.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР