Волейболистът на Пиаченца Алесандро Фей вече е най-резултатният в Италия.

...
Волейболистът на Пиаченца Алесандро Фей вече е най-резултатният в Италия.
Коментари Харесай

Италианец подобри волейболния рекорд на Христо Златанов

Волейболистът на " Пиаченца " Алесандро Фей към този момент е най-резултатният в Италия. Той усъвършенства върха на българина с италиански паспорт Христо Златанов, който постави завършек на кариерата си през 2017 година Тогава синът на именития Димитър Златанов напусна игрището с впечатляващ актив от 9688 точки.

След последния мач на " Пиаченца " против " Монца ", 41-годишният Фей към този момент има 9694 точки. Той записа 14 точки, което го прави първи по този индикатор в историята на италианския волейбол.
Една легенда си отива - Христо Златанов стопира с волейбола Капитанът на "Пиаченца " се отдръпва като най-хубав изпълнител в Серия А
Фей реализира този актив за 708 мача. В момента той играе своя 25-и сезон в италианското състезание.

Кариерата на Фей започва през 1993 година в " Фоиано ". След това играе в " Падуа ", " Мачерата ", " Тревизо ", " Мачерата ", " Латина " и " Пиаченца ". Той е 4-кратен първенец на Италия и 5 пъти е вдигал Купата на страната. През 2006 година печели Шампионската лига с " Тревизо ", а през 2015 година с " Мачерата ".

За националния тим на Италия той играе от 1998 година насам. Той е част от отбора, който през 2004 година завоюва сребърен орден от олимпийските игри в Атина.



Христо Златанов, който също беше част от националния тим на Италия, завърши с професионалната си кариера през 2017 година

Той участва в залата след последния мач на Фей и беше един от първите, които го поздравиха за достижението.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР