Волейболен клуб Люлин (София) продължава да следва стратегията си за

...
Волейболен клуб Люлин (София) продължава да следва стратегията си за
Коментари Харесай

Люлин с 11 юноши във Висшата Лига и с всички възрасти в мъжкото направление

Волейболен клуб Люлин (София) продължава да следва тактиката си за развиването на млади състезатели и даването на път на личните си юноши да играят в мъжкия тим. За идния сезон 2020/21 във втората дивизия от волейболното състезание - Висшата лига за мъже, ВЛюлин картотекира 11 юноши на клуба и четирима опитни състезатели, отпред с капитана на тима Велислав Йонев.

Въпреки множеството млади състезатели в тима, столичния клуб си слага високи цели за идният сезон, а точно - класиране за плейофната фаза на шампионата и продобиване на орден. Наскоро към люлинци се причисли и младият Теодор Каменов от Монтана, който съгласно мнозина експерти има извънреден гений.

За разлика от миналия шампионат, когато приемаше противниците в зала " Сиконко ", в този момент отборът на Люлин ще играе домакинските си срещи в зала " Христо Ботев ".

След устойчивото си развиване в последните години, за идния сезон ВК Люлин ще има тимове във всички възрасти на мъжко направление, от детски волейбол (10-годишни) до мъже.

" Очаква ни една странна и непредсказуема спортно-състезателна година предвид на обстановката с ковид. Неприятно е за всички ситуацията и се надявам да не се пресечен спортните събития, пък даже и да са без аудитория. Ние ще играем домакинските си срещи от Висшата лига през този сезон в зала „ Христо Ботев “ при прецизно съблюдаване на всички наставления. Мъжкият тим се доближа до това което ми се желае да бъде, а точно, колкото се може повече състезатели да са фрагменти от школата. С вярна работа положителните резултати ще дойдат. Пожелавам триумф на всички хора от огромното ни волейболно семейство и в тази сложна обстановка е доста значимо да демонстрираме повече приемливост и схващане един към различен. Благодаря на всички наши обществено виновни сътрудници и спонсори, които макар сложната икономическа обстановка са зад над нас и ни подпрепят ", разяснява за BGvolleyball.com президентът на клуба Деян Нинов.

Първенството във Висшата лига започва идната седмица. Тимът на Люлин е в Западната група, като стартира с домакинство на Софийския университет. Срещата е на 31 октомври (събота) от 18,00 часа в зала " Христо Ботев ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР