Волен Сидеров настоява в дневния ред на Министерския съвет да

...
Волен Сидеров настоява в дневния ред на Министерския съвет да
Коментари Харесай

Сидеров иска Борисов да помисли за поведението на министрите си

Волен Сидеров упорства в дневния ред на Министерския съвет да вкарат изключителна точка, в която да прегледат държанието на избрани членове на държавното управление.

Лидерът на " Атака " изясни пред медии пред постройката на РЗИ в Бургас, че в последните няколко месеца е получил десетки недоволства за това по какъв начин единствено избрани заведения по Черноморието подлежат на инспекции. Държавни институции, в това число и Министерство на вътрешните работи, се употребяват като шпиц команди против избрани заведения за сметка на други, счита Волен Сидеров.

" Те са обект на непрекъснати инспекции, всеки ден идват полиция, тежко въоръжена, вършат инспекция на клиентите - на младежи и девойки... Всичко това убива една част от българския бизнес, за сметка на друга. Други олигарси не биват закачани с пръст ", разяснява Сидеров и уточни, че той почива на Созопол като редови жител, а разполага с информация, че сега членове на държавното управление са на отмора в Свети Влас, където дъни непрекъснато музика.

Макар и без да загатва имена от думите му стана ясно, че нападката му е по отношение на вицепремиерите Валери Симеонов и Красимир Каракачанов - първият, който прокара закона за шума и съгласно него бяха затворени през вчерашния ден дискотека " Какао бийч " и нощният бар " Хедон ", а вторият, който предложи и награди предприемача Йордан Динев за медал " Стара планина ".

Според Волен Сидеров със затварянето на заведения по Черноморието през вчерашния ден се нарушава законодателството, защото РЗИ няма право да затваря обекти.

Така се унищожава бизнес, а се дава писта и територия на различен - изрично съобщи Сидеров и се обърна към премиера Борисов и останалите членове на държавното управление.

" Искам отговор от министър-председателя Бойко Борисов дали е оторизирал дейности на свои членове на държавното управление, които да работят по морето като представители на военна хунта, да вършат каквото си желаят и да безчинстват. Командировал ли е членове на държавното управление да правят сходни дейности, да водят със себе си служители на реда, да затварят-отварят, изобщо да тероризират българския туристически бизнес. "

Волен Сидеров съобщи, че на следващия ден на Министерски съвет желае да бъде импортирана специфична точка в дневния ред по въпроса. Той няколко пъти акцентира, че персонално е дал своя вот това държавно управление и го изпратил във властта.

Добре е да помислят (министрите и премиера, бел.ред) има ли потребност от това държавно управление, има ли потребност то да продължи да ръководи... в случай че не основава благини, не подвига пенсиите, а основава подкрепя единствено избрани олигарси, добави Волен Сидеров и отсече: " Да се замисли... или да търсим друго държавно управление. "

Припомняме, единствено преди две седмици - в последните дни от парламентарния сезон - сред патриотите напрежението доближи даже до физическа кавга. Така приключи разногласието сред ръководителя на ПГ на Обединени патриоти Волен Сидеров и депутатите от НФСБ и вицепремиерът Валери Симеонов, въпреки това.

Още тогава Волен Сидеров заприказва и за промяна на държавното управление, защото съгласно него вицепремиерът Симеонов прави неприемливи неща. Именно тогава Сидеров провежда инспекция на инспекциите на Валери Симеонов по Черноморието и съобщи, че вицепремиерът тъпче и унищожава български бизнес с болшевишки способи.

В последните няколко месеца напрежение сред сътрудниците в дребната коалиция трепти не за първи път.

Разногласия имаше даже и в огромната коалиция около предлагането за нарастване на акциза върху бездимните цигари. Предложението пристигна от ГЕРБ, само че от Обединени патриоти се оповестиха срещу. По-късно обаче депутатите гласоподаваха по-високия данък.

Напрежение имаше и вътре в дребна коалиция около противоречивия законопроект за горивата, препоръчан от депутата Емил Димитров - Ревизоро и отритнат от хората в НФСБ. Наложи се водачът на " Атака " Волен Сидеров да влиза в ролята на примирител, с цел да се уталожи тона в групата на Патриотите.

Отделно на това ремонти, импортирани от депутати на " Атака " и Вътрешна македонска революционна организация разгневиха НФСБ и те упрекнаха икономическото болшинство към ГЕРБ в пробутване и отбрана на частни олигархични ползи.
Ставаше дума за промени в Закона за публичните поръчки, свързани с БМФ и Кирил Домусчиев, на които президентът наложи несъгласие, а ГЕРБ изненадващо го поддържа в зала.

Преди това пролетта сред патриотите имаше търкания и във връзка поддръжката на Истанбулската спогодба. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР