Волен Сидеров и Александър Дугин Лидерът на Атака Волен Сидеров

...
Волен Сидеров и Александър Дугин Лидерът на Атака Волен Сидеров
Коментари Харесай

Волен Сидеров се срещна с лидера на евраазийското движение в Русия


Волен Сидеров и Александър Дугин

Лидерът на " Атака " Волен Сидеров е имал среща с водача на евраазийското придвижване в Русия Александър Дугин в Кишинев. Това заяви Сидеров в профила си във " Facebook ".

Срещата е била по време на интернационалния конгрес " Финансовият капитализъм и неговите други възможности за 21-ви век ". В Кишинев се срещнах със „ световноизвестния геополитик Александър Дугин ", написа Сидеров, който е ръководител на парламентарната група на „ Обединени патриоти “, която е част от ръководещата коалиция дружно с ГЕРБ.

Преди време „ световноизвестният геополитик “написа във „ Facebook “ - " Така. Вашингтон е наш. Кишинев е наш. София е наша. Остана да пресушим блатото в самата Русия ".

„ Беше извънредно наслаждение за мен да проведем един дълъг диалог за другите възможности на глобализацията “, написа още Сидеров за срещата си с Дугин и дава обещание целия диалог да бъде излъчен скоро по партийната телевизия „ Алфа “.

В началото на октомври Александър Дугин разгласява програмна публикация в съветското издание „ Геополитика “ озаглавена „ България е наша “.

Да си в НАТО през днешния ден не е същото като да влезеш в НАТО през 90-те години. Да влезеш не е изменничество, само че през днешния ден България да е в НАТО – това е изменничество. Не толкоз поради Русия, колкото поради самия български народ, доколкото в процеса на интеграция в западната просвета България ще изгуби своята национална еднаквост ", написа Дугин.

Преди да влезе в ръководството на страната, Сидеров призоваваше България да напусне Европейски Съюз и НАТО и да се причисли към учредения от Русия Евразийски съюз. След като стана част от ръководещата коалиция обаче той внезапно смени тона.

На конференцията в Кишинев е участвал и президентът на Молдова Игор Додон, който се оповестил срещу еднополюсния свят и декларирал, че пътят на страната е в двуполюсния свят сред Запада и Русия.

Конференцията е проведена от Юрие Рошка, някогашен ръководител на Молдовския национален фронт, който по-късно стана Християндемократическа национална партия. През 2005 година той влезе в коалиция с ръководещата тогава Комунистическа партия. След отдръпването си от политиката Рошка основава Народен университет, който популяризира концепциите на Евразийството
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР