Волеиболен клуб Хебър (Пазарджик) подаде жалба до Върховния административен съд

...
Волеиболен клуб Хебър (Пазарджик) подаде жалба до Върховния административен съд
Коментари Харесай

Хебър: Обжалвахме поредната недомислица на БФВ - решението със задна дата! Ще има и продължение

Волеиболен клуб Хебър (Пазарджик) подаде тъжба до Върховния административен съд и до Общото заседание на Българската федерация по волеибол, по отношение на взетото от Управителния съвет на 30 април Решение, с което се прави смяна в Правилника за осъществяване на държавни шампионати от Национална волеиболна лига със задна дата. Промяната се показва в съответното дефиниране на понятието " форсмажорни условия ", поради настъпилото изключително състояние в България. На процедура, с деиствията си Хебър блокира деиствитето на Решението на УС на БФВ от 31.03.2020 година и на Решението от 30.04.2020 година, тъи като според Устава на БФВ, то решенията на Управителния съвет не пораждат правно деиствие до разглеждане на жалбите против тях от Общото заседание.
 Хебър: БФВ тихомълком промени правилника си!
Казусът се заплита, тъи като множеството от клубовете прекратиха договорите със състезателите си на съображение Решението от 30.03.2020 година, което обаче към сегашния миг не е влезнало в действие заради обжалването от страна на Хебър.
 Хебър преподписа със Спас Байрев
Председателят на ВК Хебър (Пазарджик) Александър Иванов разяснява: " Искаме анулация на решението, тъи като валидирането му със задна дата опонира със закона, Устава на БФВ и вътрешните актове на федерацията. Както съм казвал и до момента, ние няма да оставим нещата по този начин, а ще се борим за заслужено решение и правилен модел на ръководство от БФВ. За страдание управлението на Българската Федерация Волеибол продължава да нарушава и неглижира редица нормативи, само че ние ще се постараем да обърнем внимание на всеки един от тях. Продължение ще има! ".  Асове от чужбина остават в Хебър
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР