Вокалистът на ирландската група Ю Ту Боно разговаря днес с

...
Вокалистът на ирландската група Ю Ту Боно разговаря днес с
Коментари Харесай

Боно се срещна с папа Франциск

Вокалистът на ирландската група Ю Ту Боно беседва през днешния ден с папа Франциск за свадите, свързани със половите похищения, в които са забъркани духовници по света и по-специално тези, раздрусали ирландската черква. След срещата Боно сподели, че папата изпитвал "искрена болежка " по този въпрос, съобщи Франс прес.

"Говорихме за възприятията на папата за това, което е станало в църквата и аз му обясних, че доста хора имат чувството, че тези, които правят издевателствата, са по-защитени от жертвите ", сподели Боно на конференция във Ватикана.

Той сподели, че е видял болката, изписана върху лицето на папата, когато е станало дума за този въпрос. "Останах с възприятието, че той беше откровен ", добави Боно и назова папа Франциск "изключителен човек в едно извънредно време ".

В края на август папата посети Ирландия и там беседва с осем ирландски жертви на полови похищения. "Толкова страдах ", показа папата по време на диалога с тези осем жертви.

Днес Боно беседва с Франциск половин час в резиденцията му Санта Марта във Ватикана. С него беше и президентът на аржентинската верига учебни заведения Сколас Окурентес. Мрежата работи в Буенос Айрес и бе основана с дейната поддръжка на Хорхе Берголио, който беше архиепископ на Буенос Айрес, преди да стане папа. Днес мрежата има 400 000 държавни и частни учебни заведения на пет континента.

Боно пък е съосновател на неправителствената организация Уан, която си е сложила за цел битката против крайната беднотия и заболяванията, които могат да бъдат избегнати по-специално в Африка. Тази организация има 10 милиона членове по света, от които 3 милиона в Африка, и желае да помогне на девойките, които не вървят на учебно заведение, описа през днешния ден Боно.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР