Вокален състав Нова музика“ е създаден през 2016 година, заедно

...
Вокален състав Нова музика“ е създаден през 2016 година, заедно
Коментари Харесай

Музикалните формации и школи са гордостта на читалище Светлина 1940

Вокален състав „ Нова музика “ е основан през 2016 година, дружно със състав „ Мини “. Двете вокални обединения са част от огромната школа „ Нова музика “, която има 22-годишна история. „ Събира ни голямата обич към изкуството и музиката “- споделя Аделина Колева , възпитател на вокалния състав. Тя споделя, че за нея е изключителна наслада да работи с толкоз надарени младежи, и че читалището за нея постоянно е било особено място.

„ Училището, църквата и читалището съхраняват духовността, традициите и обичаите на нашия народ. И до ден сегашен продължаваме тази активност, “ споделя още Аделина Колева. Вокална групировка „ Светулковци “ чества 20 годишния си празник тази година. Радка Маламова , вокален възпитател на групировката, споделя, че от групата са произлезли доста млади гении, които са траяли да се занимават с музика и имат огромни триумфи и до през днешния ден.

 Радка Маламова Репертоарът на групировката е разнороден, съдържа авторски детски песни с разнообразни жанрове. Набляга се на фолклорни песни. Децата, които вземат участие, са на възраст от 4 до 14 години.

Читалище „ Светлина 1940 “ се гордее с школата по пиано и китара, чийто началник е Цветелина Бояджиева . „ Искаме да изградим у децата възприятие към музиката, само че освен към нея. Искаме да ги изградим като положителни персони. В школата има деца на 5 годишна възраст, възпитаници, студенти, а даже и родители “ - споделя педагогът. Музикалните принадлежности, които участниците в школата могат да изберат за себе си, са китара, барабани, пиано, синтезатор.

 Цветелина Бояджиева Васил Черешарски е възпитаник в 12 клас и свири на пиано в читалището от малко момче. Той има две пристрастености – музиката и архитектурата.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР