Вождът на , живеещ в Съединените щати, Чък Хоскин-младши, поиска

...
Вождът на , живеещ в Съединените щати, Чък Хоскин-младши, поиска
Коментари Харесай

Вождът на индианците чероки не иска Jeep да използва името на народа му

Вождът на, живеещ в Съединените щати, Чък Хоскин-младши, изиска от Jeep да спре да употребява наименованието на народа му в имената на колите на Jeep - Grand Cherokee и Cherokee. Това заяви Си Ен Ен.
„ Мисля, че в тази страна живеем във време и ера, когато е време корпорациите и спортните компании да спрат да употребяват индиански имена, изображения и имена на талисмани за своите артикули. Не се колебая в техните положителни планове, само че ние не се усещаме зачетени, когато името ни е залепено в профил на кола “, сподели Хоскин-младши.
На собствен ред представители на компанията означиха, че имената на колите са деликатно подбирани и одобрени в продължение на доста години, с цел да почетат индианските нации за техните достойнство, героизъм и горделивост.
 Jeep Cherokee ще се забави Jeep Cherokee ще се забави
  Американците от Chrysler разясниха, че стартирането на Jeep Cherokee е отсрочено с към един месец заради „ разнородни прочие..
" Ние сме подготвени повече от всеки път да проведем оправдателен и открит разговор с вожда на народа чероки Чък Хоскин ", добави компанията.
Хоскин обаче акцентира, че няма условия, при които би било задоволително една компания да употребява племенно име.
" Това е най-ценното нещо, което имаме. Това е част от нашата еднаквост ", акцентира той.
Автомобилите се създават от 1974 до 2001 година, производството на коли под това име е обновено през 2013 година През 1993 година се появява Jeep Grand Cherokee.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР