Военновъздушните сили (ВВС) ще вземат участие в съвместна летателна тренировка

...
Военновъздушните сили (ВВС) ще вземат участие в съвместна летателна тренировка
Коментари Харесай

Съвместни полети с ВВС на Република Гърция, САЩ и Великобритания ще се проведат по време на учението „Тракийска звезда 2018“

Военновъздушните сили (ВВС) ще вземат присъединяване в взаимна летателна подготовка “Тракийска звезда 2018”, която стартира от през днешния ден, 16 юли 2018 година В рамките на две седмици до 27 юли 2018 година, сили и средства от Военновъздушните сили на Република България, 104-то въздушно крило на Националната въздушна армия на Масачузетс – Съединени американски щати, Военновъздушни сили на Англия и Република Гърция ще извършват подготвителни полети за рационализиране на подготовката на екипажите, за което са планувани необятен набор от тактически задачи и задания.

От българска страна вземат участие екипажи и самолети МиГ-29 от авиобаза Граф Игнатиево, Су-25 от базата за предно разполагане в Безмер и Л-39 от Учебна авиационна група „ Георги Бенковски” - Долна Митрополия, както и формирования от Зенитно-ракетни войски.

F-15C/D на американските сили ще оперират от летище Къмпия-Турзии „ Генерал Еманоил Йонеску” в Румъния, а Еврофайтер „ Тайфун “ на Кралските Военновъздушни сили са пребазирани също в северната ни съседка на летище Михай Когълничяну, откъдето ще се включат в подготвителните дейности. Гръцките Военновъздушни сили взимат присъединяване в осъществяването на полети от базовото си летище в Неа Анхиалос.

Съгласно сюжета на подготвителните бойни дейности, българските Военновъздушни сили ще усъвършенстват подготовката си в отбранителни и настъпателни въздушни интервенции. Ще се отработват и задания с присъединяване в смесени групи, които ще симулират нанасяне на удари по обекти, защитавани от формация за Противовъздушна защита. По проекта на тренировката, сложността на изпълняваните задания нараства с хода на подготвителните дейности и ще обхване осъществяването на характерни за родовете авиация и Противовъздушна отбрана задания.

д„ Тракийска звезда 2018 “ е годишна интернационална летателна подготовка, която дава на участниците благоприятни условия да генерират богат опит при действително взаимоотношение в интернационална среа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР