Военновъздушните сили (ВВС) на САЩ наскоро са разположили шест стратегически

...
Военновъздушните сили (ВВС) на САЩ наскоро са разположили шест стратегически
Коментари Харесай

САЩ с послание към Русия: Разположихме бомбардировачи в Европа

Военновъздушните сили (ВВС) на Съединени американски щати неотдавна са разположили шест стратегически бомбардировача Б-52 в Европа за присъединяване в бойни игри с районните съдружници и сътрудниците от НАТО. Решението се преглежда като изпращане на мощен сигнал към Русия, която означи пет години от анексирането на Крим, осведоми Си Ен Ен.
 Ядрен бомбардировач на Съединени американски щати се приближи до границите на Русия
Ядрен бомбардировач на Съединени американски щати се приближи до границите на Русия

Самолетът Boeing B-52H Stratofortress

Бомбардировачите и поддържащата техника от база в щата Луизиана дойдоха във военна база в Англия в края на предходната седмица. Самолетите вземат участие в разнообразни подготвителни задачи на Стария континент.

В понеделник четири бомбардировача организираха полети над няколко места в Европа, в това число над Норвежко море, Балтийско море/Естония и Средиземно море/Гърция, разясняват от Военновъздушни сили.

Бомбардировачи от военновъздушната база " Андерсън " в Гуам и разположените в Англия стратегически самолети по едно и също време организираха подготвителни полети над Индо-тихоокеанския район и Европа. Американски бомбардировачи също летяха на север до зона, източно от полуостров Камчатка, наоколо до Русия, допълват от армията на Съединени американски щати и разясняват, че полетите показват уговорката на Съединени американски щати към съдружниците и сътрудниците посредством световно дислоциране на въоръжени сили.
 Съединени американски щати пращат в Европа нуклеарни бомбардировачи
Съединени американски щати пращат в Европа нуклеарни бомбардировачи

Ескалация на напрежението на Стария континент

Б-52 за първи път влиза на въоръжение във Военновъздушни сили на Съединени американски щати през 50-те година на предишния век в разгара на Студената война. Първоначално са проектирани като далекобойни, междуконтинентални нуклеарни бомбардировачи, които могат да нанасят удари надълбоко в територията на Съветския съюз.

Най-новите Б-52 влизат на въоръжение през 1962 година След края на Студената война самолетът е осъвременен с прецизни бомби, електроника и високотехнологични датчици.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР