Военновъздушните сили на Йордания са прихванали и свалили десетки ирански

...
Военновъздушните сили на Йордания са прихванали и свалили десетки ирански
Коментари Харесай

Йордания не пусна иранските дронове да ударят Израел

Военновъздушните сили на Йордания са прихванали и свалили десетки ирански безпилотни самолети , които са нарушили въздушното ѝ пространство и са се насочили към Израел.

Това оповестиха двама районни източници от сферата на сигурността пред организация Ройтерс.

Жителите на няколко града в северната част на страната - покрай Сирия - и в централните и южните региони са чули мощна пукотевица през миналата нощ.

Съобщава се, че в квартали южно от столицата Аман, на 60 км от Йерусалим, са били видяни няколко свалени дрона . Ройтерс заяви, че жителите са се събрали към останките на един хипотетичен огромен дрон, който е паднал в комерсиална зона на градското предградие Мардж ал Хамам.

Нямаше удостоверение от йорданското държавно управление за неговата военна роля. Иранската осведомителна организация Фарс цитира източник, съгласно който режимът в Техеран следи от близко дейностите на Йордания , които могат да трансфорат арабската страна в " идната цел ", в случай че работи в отбрана на Израел.

По-рано Йордания съобщи, че е затворила въздушното си пространство за всички идващи, заминаващи и директно преминаващи самолети.

" Съответните органи взеха решение да затворят въздушното пространство от защитни съображения вследствие на ситуацията в региона на сигурността ", съобщи представителят на йорданското държавно управление Муханад Мубайдин.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР