Военновъздушните сили на САЩ започнаха да превозват тонове хуманитарна помощ

...
Военновъздушните сили на САЩ започнаха да превозват тонове хуманитарна помощ
Коментари Харесай

Американски военни самолети превозват до Колумбия помощ за Венецуела

Военновъздушните сили на Съединени американски щати започнаха да транспортират тонове филантропична помощ към колумбийския град Кукута на границата с Венецуела, съобщи Асошиейтед прес.

Първият от трите товарни самолета C-17 излетя през днешния ден от авиобаза "Хоумстед " във Флорида и кацна в Кукута. В града са събира помощта, която би трябвало да бъде раздадена от поддръжниците на опозиционния водач Хуан Гуайдо, който Съединени американски щати признаха за краткотрайно изпълняващ длъжността президент на Венецуела.

Предишните доставки бяха превозени с цивилен самолети.

Президентът Николас Мадуро се зарече да блокира помощта, която съгласно него е непотребна и противозаконна. Той показва като виновници за глада в страната американските наказания и вътрешните си врагове.
Доставката от 180 тона, превозена през днешния ден, включва храни и здравни артикули за над 25 000 души.

Гуайдо съобщи, че помощта ще влезе във Венецуела на 23 февруари, отбелязва Ройтерс.

Пред свои поддръжници в Каракас, които изявиха предпочитание да оказват помощ за обезпечаването на помощта, той уточни, че в понеделник ще показа повече детайлности по какъв начин възнамерява стоките да бъдат импортирани от Колумбия, Бразилия и Кюрасао макар съпротивата на Мадуро.

Опозиционният водач прикани на 23 февруари във Венецуела да се проведат демонстрации в поддръжка на доброволците.

Хиляди доброволци през днешния ден се зарекоха да оказват помощ за разпределянето на помощта, полагайки клетва в столицата Каракас.

"Ще създадем бригади, които да донесат помощта в страната ", съобщи опозиционният водач, представен от ДПА.

С помощта на синдиката на водачите на камиони стоките би трябвало да бъдат прибрани от центровете в прилежащи страни на 23 февруари.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР