Военновъздушните сили на САЩ прогнозират, че ще се нуждаят от

...
Военновъздушните сили на САЩ прогнозират, че ще се нуждаят от
Коментари Харесай

ВВС на САЩ се нуждаят от разрастване, за да запазят превъзходството си над Русия и Китай

Военновъздушните сили на Съединени американски щати предвиждат, че ще се нуждаят от съществено разгръщане през идващото десетилетие или увеличение на оперативните си ескадрили с близо ¼, с цел да запазят превъзходството си над страни като Китай и Русия.

Това оповестиха американски публични представители пред " Ройтерс ".

Секретарят на Военновъздушни сили на Съединени американски щати Хийтър Уилсън съобщи пред публицисти, че предварителните разбори, които отчасти са от класифицирана разследваща информация за вероятните закани в интервала 2025-2030 година, демонстрират, че с сегашния размер Военновъздушни сили на Съединени американски щати няма да могат да запазят превъзходството на Щатите.

" Военновъздушните сили са прекомерно дребни за това, което страната желае да създадем ", посочи Уилсън пред дребна група публицисти преди тирада.

Анализът на Военновъздушни сили не включва разноските и Уилсън отхвърли да спекулира размера на средствата. Но сходно разгръщане може да коства милиарди долари, защото ще е належащо да се наеме спомагателен личен състав за обслужване и повече самолети, в това число изтребители, бомбардировачи и други, създадени от колосите Boeing Co и Lockheed Martin Corp.

Уилсън счита, че Военновъздушните сили на Съединени американски щати ще се нуждаят от към 40 000 души личен състав като част от проекта да има общо 386 оперативни ескадрили, което е с 24% нарастване по отношение на актуалните 312. Увеличението ще докара до 717 000 военнослужещи във Военновъздушни сили.

През 1987 година Военновъздушни сили на Съединени американски щати имаха 401 ескадрили. Ескадрилата постоянно е от 18-24 самолета. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР