Военновъздушните сили на САЩ изпращат изтребители F-22 Raptor в Ласк,

...
Военновъздушните сили на САЩ изпращат изтребители F-22 Raptor в Ласк,
Коментари Харесай

САЩ изпращат изтребители F-22 в Полша

Военновъздушните сили на Съединени американски щати изпращат изтребители F-22 Raptor в Ласк, Полша, с цел да поддържат задачата на НАТО за “въздушен щит” и да засилят възпирането против евентуални съветски закани, заяви “Бизнес инсайдър”.

Изтребителите “стелт” от пето потомство от 90-та изтребителна ескадрила, които преди малко дойдоха в базата Лакенхет, Англия от взаимната база Елмендорф-Ричардсън в Аляска, скоро ще се насочат към 32-ра тактическа военновъздушна база в Ласк, Полша, се споделя в изказване на Военновъздушните сили на Съединени американски щати в Европа и Военновъздушните сили в Африка.

Мисията на НАТО за въздушен щит внася в източните граници на НАТО спомагателни качества за въздушна и противоракетна защита отвън тези, които бяха ситуирани преди нахлуването на Русия в Украйна през февруари. Военновъздушните сили обявиха, че въздушната отбрана обезпечава щит “от Балтийско до Черно море”.

Германският бригаден военачалник Кристоф Плит, заместник-началник на щаба по интервенциите в щаба на Съюзното военновъздушно командване на НАТО, съобщи, че задачата на задачата е “възпиране и предотвратяване от възможна съветска агресия”, заяви по-рано „ Stars and Stripes ”.

F-22 Raptor се счита за първия изтребител от пето потомство. Самолетът може да извършва както задачи “въздух-въздух”, по този начин и “въздух-земя” и съгласно Военновъздушни сили “не може да бъде съпоставен с нито един прочут или планиран изтребител”.

F-22 има 20-милиметрово оръдие и може да бъде въоръжен с шест радарно управляеми ракети AIM-120 и две инфрачервени ракети AIM-9 “въздух-въздух” за пердах “въздух-въздух”. Изтребителят може да бъде конфигуриран и за пердах “въздух-земя” с два 1000-килограмови муниции за директна офанзива (Joint Direct Attack Munitions).

Планът за усилване на защитата на НАТО в Европа е резултат от срещата на върха в Мадрид през юни, на която водачите създадоха нова тактика за модела на НАТО за “възпиране посредством укрепване”. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че новата тактика е “най-мащабното преразглеждане на нашата групова защита след края на Студената война”.

По време на войната в Украйна Русия насочваше офанзивите си против украински обекти в тревожна непосредственост до полската граница, в това число изстрелвайки над 30 ракети по Международния център за поддържане на мира и сигурността в Яворов единствено на 15 благи от Полша.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР