Военновъздушните сили на НАТО трябва да могат да защитават както

...
Военновъздушните сили на НАТО трябва да могат да защитават както
Коментари Харесай

Нова стратегия на НАТО - ВВС на Алианса да действа навсякъде

Военновъздушните сили на НАТО би трябвало да могат да пазят както против съперници, по този начин и да плануват възходящата роля на кибернетичните и основаните в Космоса сили, сочи нова взаимна тактика на НАТО. Тя се отнася за военновъздушните сили и е към този момент е публично оповестена, съобщи БГНЕС.
Тъй като военновъздушните сили играят централна роля в груповата защита при ръководството на рецесии в НАТО от десетилетия, тактиката е първата по рода си от основаването на НАТО през 1949 година.
" От съвсем 70 години военновъздушните сили са съществена част от военните качества на НАТО. От възпирането на Съветския съюз по време на Студената война, до интервенциите на Балканите през 90-те години и битката против интернационалния тероризъм в пустините на Афганистан, военновъздушните сили оказват помощ да се защитят хората ни и да се реализиран нашите политически цели ", съобщи представителят на НАТО Йоана Лунгеску. Тя добави: " Тъй като подхващаме стъпки за увеличение на готовността на въоръжените сили в Алианса, новата тактика ще помогне да се подсигурява, че съюзническите военновъздушни сили ще останат на международно ниво, гъвкави и подготвени за възможни непредвидени обстановки ".
Новата тактика обрисува сегашната и бъдещата сигурна среда, в която наподобява ще работят съюзническите военновъздушни сили.
Като признава, че десетилетия безспорни въздушни интервенции може да приключат, тактиката предизвестява, че модерните системи за противовъздушна защита, кибернетичното и електронното военно устройство имат своето влияние върху въздушните интервенции на НАТО. Документът отбелязва още, че специфичните сили, морските и кибернетичните елементи, би трябвало да поддържат по-добре военновъздушните сили с разследваща информация, за поддръжка и деяние след въздушните удари.
Стратегията на НАТО гласи, че съюзническите военновъздушни сили би трябвало да могат да водят пердах на всевъзможни терени и среди, в това число в мощно предпазено и претрупано въздушно пространство. Докато настоящите въздушни интервенции на НАТО ще продължат, документът показва проект за създаване на теория за военновъздушните сили и нови благоприятни условия. Последният сходен документ – този за морската тактика на НАТО - беше оповестен през 2011 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР