Военновъздушните сили на коалицията от арабски страни начело със Саудитска

...
Военновъздушните сили на коалицията от арабски страни начело със Саудитска
Коментари Харесай

Арабската коалиция нанесе ответен удар по Йемен

Военновъздушните сили на обединението от арабски страни отпред със Саудитска Арабия нанесе ответен удар по цели в столицата на Йемен Сана. По-рано от територията на Йемен бе изстреляна балистична ракета по Рияд.
По-рано Рияд заяви, че саудитските сили за противовъздушна защита прехванаха балистична ракета, изстреляна от територията на Йемен към столицата на Саудитска Арабия Рияд. Ракетата е изстреляна от хуситите (от придвижването " Ансар Аллах " ), заяви по-рано телевизия " Скай нюз Арабия ".
Ракетата, ориентирана към летището в Рияд, е била свалена сполучливо. Инцидентът не се е отразил на работата на основното летище на кралството и самолетите изхвърчат и кацат по разписание.
В Йемен от август 2014 година продължава спорът сред държавните сили и бойците хусити (привърженици на придвижването " Ансар Аллах " ). В най-активната фаза той встъпи през март 2015 година с с нахлуването на коалиция, ръководена от Саудитска Арабия. По данни на йеменския Център за права и развиване, от есента на 2015 година в страната са убити над 10 хиляди мирни поданици, в това число съвсем 2,4 хиляди деца и към 2 хиляди дами. През същия интервал са ранени 18,5 хиляди йеменци.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР