Военновъздушните сили на Израел, САЩ, Германия, Италия и Гърция проведоха

...
Военновъздушните сили на Израел, САЩ, Германия, Италия и Гърция проведоха
Коментари Харесай

Израел и страни от НАТО проведоха военни учения в пустинята Негев

Военновъздушните сили на Израел, Съединени американски щати, Германия, Италия и Гърция организираха огромни военни учения, в границите на които, наред с други задания,отработваха противодействието против съветските системи за противовъздушна защита С-300 и С-400, написа съветският вестник “Независимая газета “.

Военновъздушната база „ Увда “, ситуирана покрай град Беер Шева, в пустинята Негев, беше употребена за разполагане на самолетите на страните от НАТО.

Маневрите, наричани „ Син байрак “, се организираха в продължение на съвсем две седмици - от 3 до 14 ноември. В тях участваха 800 бойци и към 100 самолета, в това число изтребители-бомбардировачи от пето потомство F-35. Тъй като водачите на израелските и натовските военновъздушни сили трябваше да усъвършенстват уменията си да проникват във вражеското въздушно пространство и да противодействат на системите за противовъздушна защита С-400 „ Триумф “ и С-300 „ Фаворит “, а страните от Алианса не разполагат със системата С-400, ролята на последната по време на ученията се изпълнявала от американската зенитно-ракетна система „ Пейтриът “.

Експертите означават, че тази подмяна на съветските системи за противоракетна защита с американски прави тези военни учения безсмислени. Това равнище на конвенционалност не дава опция за действително образование на водачи за противопоставяне на системите за противовъздушна защита и противоракетна защита на евентуален зложелател, разясняват военни специалисти, оповестява организация " Фокус ". /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР