Военновъздушните сили на Чили обявиха, че са били открити останки

...
Военновъздушните сили на Чили обявиха, че са били открити останки
Коментари Харесай

Изглежда сигурно, че изчезнал чилийски военен самолет се е разбил

Военновъздушните сили на Чили оповестиха, че са били открити остатъци от изчезналия с 38 души на борда боен аероплан Херкулес С-130, съобщи БГНЕС.
Парчетата били на към 30 километра южно от мястото, над което за последно имаше радиовръзка със самолета. Няколко части са извадени от леденостуденото море сред Южна Америка и Антарктида и се ревизира дали са от този модел аероплан.
Товарната машина, която превозваше чиновници по поддръжката към полярна база на Чили на Антарктида, изчезна от радарите в понеделник. Няколко часа по-късно от военновъздушните сили оповестиха, че самолетът сигурно се е разрушил, тъй като няма други благоприятни условия.
В сряда Чили изпрати спомагателни самолети да търсят останките, откакто огромни талази в ледения пролив Дрейк попречиха на корабите да търсят дейно във вторник.
Полетът на изчезналия Херкулес С-130 беше обикновен и се изпълняваше в положително време, като нищо не предвещаваше проблеми, оповестиха от армията.
Районът, над който изчезна товарният аероплан, е непосещавана от хората част от международния океан, в която плават огромни ледени парчета, населявани от пингвини. Дълбочината на водата е към 3500 метра.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР