Военновъздушните сили на България участват в европейското учение Spartan“, което

...
Военновъздушните сили на България участват в европейското учение Spartan“, което
Коментари Харесай

ВВС участват в европейското учение „Spartan - 2023“ в Румъния

Военновъздушните сили на България вземат участие в европейското обучение „ Spartan “, което се организира от 2 до 12 октомври в 90-та авиобаза „ Отопени “, Румъния. В летателната подготовка са включени и летателен и инженерно-технически състав на военнотранспортни самолети Spartan C-27J от Румъния, Италия и Литва, оповестиха от пресцентъра на МО.

Българските Военновъздушни сили вземат участие с летателен и инженерно-технически състав и аероплан С-27J „ Spartan “ от състава на военно формирование 24900 – София.

През тази година европейското обучение „ Spartan -2023 “ е фокусирано върху осъществяването на задания по тактически въздушен превоз, в това число по въздушна здравна помощ.

Европейското обучение за военнотранспортни самолети „ Spartan “ се организира за седми следващ път. Съвместното присъединяване в учения и тренировки в съюзен и многонационален формат способства за построяването и усъвършенстването на качествата за обмисляне и осъществяване на взаимни задания по задачите на Въоръжените сили, както и за повишение на оперативната съгласуемост.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР