Военновъздушните ни сили са направили проверка в акваторията на Черно

...
Военновъздушните ни сили са направили проверка в акваторията на Черно
Коментари Харесай

Български изтребители търсиха руски нарушители на въздушно пространство на НАТО в Черно море

Военновъздушните ни сили са създали инспекция в акваторията на Черно море поради интензивност от страна на Русия, оповестява БНР, базирайки се на информация от Министерството на защитата. Това е станало в границите на защитата на така наречен НАТО-вско въздушно пространство.
В интервенцията са взели участие и изтребители от Турция и от Румъния.
Обединеният център за въздушни интервенции на НАТО в Торехон, Испания, е вдигнал самолетите, откакто радари са засекли неидентифицирани следи от Крим към западните елементи на Черно море. При инспекция се оказало, че следите са на съветски боен аероплан.
Съгласно информацията, е била открита " непрекъсната въздушна интензивност в интернационалното въздушно пространство над Черно море ". В известието не се показват данни дали е имало среща на изтребителите с съветския аероплан. Но се акцентира, че " всякога съюзническите изтребители са се прибирали в базите си след привършване на задачата ".
Такива случаи, при които съветски самолети влизат във въздушното пространство на НАТО, не са необичайност. За последно особено в Черно море имаше случай при Румъния, когато румънска румънска осведомителна организация заяви, че четири съветски самолета са били ескортирани от румънски, български и турски изтребители.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР