Военновъздушните и военноморските сили на Обединеното кралство са увеличили драстично

...
Военновъздушните и военноморските сили на Обединеното кралство са увеличили драстично
Коментари Харесай

Британските военни увеличават драстично патрулите край руските граници

Военновъздушните и военноморските сили на Обединеното кралство са нараснали фрапантно патрулите към съветските граници и крайбрежия в невиждана интервенция, чиято цел е да сложи Москва в отбранителна позиция. Това написа английският всекидневник The Times, представен от организация " Фокус ".

От последната седмица на август насам към съветските граници в Черно море и край крайбрежията на полуостров Кола в Арктика са изпратени 28 самолети от Военновъздушни сили на Англия, в това число изтребители „ Тайфун “, както и разследващите Sentinel, RC-135 и Sentry E-3 Awacs.

Преди две седмици бе обявено за първите полети на „ Тайфун “ над Украйна, само че източниците от кръговете по защитата и данни от уеб страници за следене на самолети потвърдиха, че патрулите над Черно море от този момент насам са се засилили. Други изтребители са прелетели повече от 1500 благи в Северния полярен кръг за първи път, с цел да доближат до Мурманск, където са ситуирани главните съветски бази за подводници.

Полетите съответстваха с придвижване на противоподводната фрегата HMS Sutherland в този сензитивен район като част от флотилия с американски и норвежки военни кораби. Андрю Брукс, пенсиониран пълководец от Военновъздушни сили на Англия и деец от Студената война, съобщи, че новите задачи са отговор на скорошни съветски дейности, в това число отравянето на опозиционния политик Алексей Навални и увеличение на полетите на съветските Военновъздушни сили над Северно море.„ Това е знак, че най-сетне спряхме да приказваме за отговор и започнахме да вършим нещо в отговор. Влизаме в задния двор на Русия и се изправяме против издевателството ѝ ", изясни Брукс.

„ Въздушните и военноморските патрули карат руснаците да се опасяват “, споделя боен източник. „ Те ги принуждават да реагират на това, което вършим, а не противоположното ". Високопоставен източник от разследващите кръгове съобщи, че събраната информация ще помогне на специалистите на Министерството на защитата „ да разпознават уязвимостите на нашите съперници и да се стремят да ги употребяват “.

Министърът на защитата Бен Уолъс акцентира на собствен ред, че военноморските патрули в Арктика имат за цел да запазят „ свободата на корабоплаването “ и че Англия има „ отговорност да поддържа нашите арктически съдружници като Норвегия, с цел да резервира сигурността и стабилността на района “. Министерството на защитата означи: „ Военновъздушни сили има огромно многообразие от авангардни благоприятни условия за приемане на жизненоважна информация по целия свят. Не разясняваме спекулации за сходни интервенции ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР