Военнотранспортен самолет Airbus A400M Atlas на британските Кралски военновъздушни сили

...
Военнотранспортен самолет Airbus A400M Atlas на британските Кралски военновъздушни сили
Коментари Харесай

Самолети с военна помощ от САЩ и Великобритания пристигнаха в Украйна

Военнотранспортен аероплан Airbus A400M Atlas на английските Кралски военновъздушни сили и аероплан на американската компания Kalitta Air Boeing 747, наети от транспортното командване на въоръжените сили на Съединени американски щати, дойдоха в Киев, излиза наяве от данните от мониторинга на западните авиационни запаси.

Британският боен аероплан излетя от авиобаза Акротири в Кипър, а американския транспортен аероплан излетя от авиобаза покрай град Дувър (Делауеър), оповестява Интерфакс.

Според известията от средата на януари транспортни самолети от Съединени американски щати и Европа са направили минимум 25 полета, с цел да доставят военна помощ за Украйна, в това число до Киев и Лвов.

По-рано Англия изпрати повече от 100 бойци от елитните елементи в Украйна на фона на опасенията от съветска „ инвазия “ в републиката, английските военни ще дойдат, с цел да предадат опит на украинските си сътрудници.

Ден преди този момент ръководителят на комисията по защита на Бундестага Мари-Агнес Щрак-Цимерман прикани Киев да употребява по-умерена изразителност, когато става дума за доставките на оръжие от Германия.

Преди това Германия даде обещание на Украйна военна помощ под формата на пет хиляди каски. В същото време немският канцлер Олаф Шолц сподели, че няма проекти за изпращане на смъртоносни оръжия в Украйна.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР