Военното ведомство пусна обществена поръчка за закупуване на 12 000

...
Военното ведомство пусна обществена поръчка за закупуване на 12 000
Коментари Харесай

Войската купува 12 000 чифта кубинки за 3 млн. лева

Военното ведомство пусна социална поръчка за закупуване на 12 000 чифта кубинки за 2 700 000 без Данък добавена стойност. Полевите обувки би трябвало да са черни и да устоят на натоварвания в дъжд, сняг и тиня. Към тях има и повишени условия на изхабяване, защото на бойците, изключително от пехотата, се постанова да водят полеви занятия в сложни терени, оповестява " Труд ".

Срокът за осъществяването на публичната поръчка е до края на идната година. Първите 6000 чифта би трябвало да бъдат доставени до 6 месеца от датата на сключване на контракта, а останалите бройки от 01.01. 2019 година до 31.12.2019 година Министерството е пуснало и социална поръчка за доставка на 60 чифта летателни обувки за бойните ни водачи, като цената на поръчката е 20 833 лева без Данък добавена стойност.В документите е записано, че би трябвало да бъдат направени от кожа и текстил.

Междувременно стана ясно, че армията търси да назначи командоси, като са оповестени 28 вакантни длъжности в 68- а бригада “Специални сили ” в Пловдив. Мераклиите за армейски рамбовци не би трябвало да са по-възрасти от 28 година, да имат най-малко приблизително обучение и да са годни за военна работа. Не може да кандидатства този, който е бил осъждан или в случай че против него е формирано наказателно произвеждане. Изпитът е по физическа подготовка и тест за обща просвета.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР