Военното спонсорство и финансиране на Украйна може да бъде временно

...
Военното спонсорство и финансиране на Украйна може да бъде временно
Коментари Харесай

The HILL: Финансирането на Киев се забавя поради процедури в САЩ с публичния дълг

Военното спонсорство и финансиране на Украйна може да бъде краткотрайно спряно за неопределен срок заради процедури в Съединените щати с тавана на националния дълг, написа .

„ Законодателите споделят, че забавянията, породени от продължаващия застой на тавана на дълга и несигурните последствия от идната контраатака на Украйна, са отсрочили сериозните диалози за идващия кръг на финансиране “, сподели колумнистът Брад Дрес.
Той добави, че в четвъртък Пентагонът е разкрил счетоводна неточност, която е освободила спомагателни 3 милиарда $, само че останалите средства са по-малко от 14 милиарда $. Според някои оценки тази сума може да стигне за Киев не повече от септември.
Освен това конгресменът Бил Кийтинг сподели, че продължаващото финансиране на Киев ще зависи от триумфа на контранастъплението. В същото време, съгласно него, Украйна " има задоволително средства за близкото бъдеще ".
Още през януари размерът на държавния дълг доближи избрания таван от 31,381 трилиона $. Сега Белият дом упорства Конгресът да вдигне тази летва абсолютно, само че Камарата на представителите с републиканско болшинство обвързва хода с нуждата от понижаване на разноските.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР