Военното разузнаване на Украйна: Русия няма да може да ремонтира Оленегорски Горняк в близко бъдеще

...
За Русия ще бъде проблематично“ да ремонтира своя десантен кораб
Коментари Харесай

За Русия ще бъде „проблематично“ да ремонтира своя десантен кораб Оленегорски Горняк, който според съобщенията е бил ударен от повърхностен дрон на 4 август, в близко бъдеще, говорителят на Главното управление на разузнаването на Министерството на отбраната Андрий Юсов каза по украинската телевизия на 5 август.

„Това е структура, която не е произведена в Русия, и щетите има много значителен. Разбира се, в близко бъдеще няма да видим Оленегорски Горняк", каза Юсов.

Оленегорски Горняк е въведен в експлоатация през 1976 г. и е построен в Гданск, Полша.

p>На 4 август CNN и няколко украински медии цитираха неназовани източници от Службата за сигурност на Украйна (SBU), като казаха, че операцията е съвместно начинание между SBU и украинския флот.

По-рано през деня , Министерството на отбраната на Обединеното кралство заяви, че 3600-тонният и дълъг 113 метра Оленегорски Горняк „почти със сигурност е претърпял сериозни щети, след като е бил ударен близо до базата на Черноморския флот в Новоросийск“, добавяйки, че това е „най-големият руски военноморски кораб, сериозно повреден или унищожен от потъването на крайцера "Москва" през април миналата година.

"Това е значителен удар за (руския) Черноморски флот, който предислоцира повечето си части в Новоросийск поради високата заплаха за Севастопол ”, казаха от министерството.

В ранните часове на 5 август бяха съобщени и експлозии близо до Кримския мост. Moscow Times съобщи чрез канала си в Telegram, че атаката на военноморски дрон срещу Керченския проток може потенциално да е повредила руския танкер за химикали SIG.

По-късно през деня шефът на Службата за сигурност на Украйна (SBU) Васил Малюк направи изявление относно неотдавнашните атаки с дронове на повърхността срещу руски кораби, което на практика признава, че Украйна стои зад атаките.

Той каза, че подобни атаки са „абсолютно логични“ и „напълно законни“.

„Всички (експлозии), които се случват с руските кораби или Кримския мост, са абсолютно логична и ефективна стъпка по отношение на врага“, каза Малюк, цитиран от канала Telegram на СБУ.

Историята продължава

" Освен това такива специални операции се провеждат в териториалните води на Украйна и са напълно законни“, каза той.

Прочетете също: Последна война в Украйна: Съобщено е за нощна атака в руското военноморско пристанище

Работим усилено, за да ви предоставим независими местни новини от Украйна. Обмислете да подкрепите Kyiv Independent.

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР