Военното ръководство на Украйна беше предупредено за възможна операция на

...
Военното ръководство на Украйна беше предупредено за възможна операция на
Коментари Харесай

Лукашенко: А руските военни бяха предупредени...

Военното управление на Украйна беше предизвестено за допустима интервенция на Русия. Така президентът на Беларус Александър Лукашенко разяснява тази заран нахлуването на съветски войски в Украйна, в това число и от територията на Беларус. До предходната седмица Русия отхвърляше опасенията на западните страни за вероятно навлизане в Украйна и освен организира съществени взаимно.

Лукашенко събра на оперативна среща военните. По думите на Лукашенко украинските военни са могли да реагират и по различен метод, само че не са послушали препоръките му.

Президентът на Беларус даде образец от историята по какъв начин би могло да се предотврати конфликт сред двете страни. Примерът е с Хрушчов, който се обажда на Кенеди пред нощта и стопира термоядрената война. " А тук, видите ли, беше мъчно да се обадите, да вдигнете телефона. Копеле! ", споделя Лукашенко във връзка украинските водачи.
 Путин публично стартира война против Украйна Обновена
Путин публично стартира война против Украйна

Очевидци оповестяват за гърмежи в украински градове…

Беларуският президент сподели още, че е склонен с позицията на Китай по отношение на обстановката в Украйна и че към момента може да бъде предотвратен пълномащабен спор.

" Китайците, мъдри хора, споделят: " Вратата още не е затръшната. Този спор към момента може да бъде предотвратен ", споделя Лукашенко и изяснява, че това може да стане на масата за договаряния, само че единствено в случай че западните страни и НАТО авансово се съгласят по въпросите, които да бъдат разисквани.

Тази заран съветският президент Путин разгласи провеждането на специфична военна интервенция в Донбас като интервенция за " демилитаризация и денацификация ". Той съобщи, че пълномащабна интервенция на територията на цяла Украйна не се планува, само че информациите от там свидетелстват за други, защото гърмежи се чуват надалеч оттатък териториите в Донбас. Владимир Путин също по този начин в обръщението си изиска от съветските военни да не се подчиняват на незаконния режим, който ръководи в Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР