Военното присъствие на САЩ в Европа достигна рекордно ниво от

...
Военното присъствие на САЩ в Европа достигна рекордно ниво от
Коментари Харесай

САЩ стоварват рекордни 20 000 войници в Европа за военни маневри

Военното наличие на Съединени американски щати в Европа доближи рекордно равнище от края на века, съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на взаимно съвещание на Комисията по външни работи на Европейския парламент и подкомисията по защита и сигурност, цитират думите му ТАСС и Агенция Фокус.
" Сега в Европа има повече американски войски, в сравнение с през годините от началото на века. След няколко седмици ще стартират най-големите учения " Defender 2020 ", в които 20 хиляди военнослужещи ще дойдат в Европа от Съединени американски щати ", сподели той. След Студената война Съединени американски щати обосновано понижиха военното си наличие в Европа. А в този момент в Европа има повече от всеки път американски бойци и оръжия. "

„ Парадоксът е, че макар всичките ни разлики, ние сега работим повече дружно от всеки път “, сподели той. Столтенберг също прикани европейските парламентаристи да споделят неговата позиция, че Европейски Съюз се нуждае от НАТО и присъединяване на Съединени американски щати (както и на Канада и Турция) във възпирането на Русия и в " разговора с нея за надзор на оръжията ", в битката против тероризма, както и в търсенето на отговори на провокации от Китай.
Столтенберг не загатна в речта си съответни числа за размера на американските военни в Европа през днешния ден. Ученията Defender 2020 ще бъдат най-големите маневри на Съединени американски щати в Европа за 25 години. Както боен източник в НАТО изясни по-рано пред ТАСС, това ще бъдат точно американските маневри под американското командване. Структурите на Северноатлантическия алианс ще играят подчинена роля по време на ученията, ангажирани в логистиката и координацията на контингентите от 17 страни сътрудници на Съединени американски щати, които ще вземат участие в маневрите. Общо 37 хиляди души ще бъдат включени в тях. Учението ще стартира през март, Германия ще бъде център на тяхното осъществяване, все пак разнообразни детайли от тези маневри ще се проведат на територията на 10 страни от НАТО, в това число наоколо до съветските граници в Полша и балтийските страни.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР