Военното министерство на Азербайджан показа във видео как унищожава военна

...
Военното министерство на Азербайджан показа във видео как унищожава военна
Коментари Харесай

Азербайджан показа как унищожава арменска военна техника

Военното министерство на Азербайджан сподели във видео по какъв начин унищожава военна техника на Армения. Напрежението в Нагорни Карабах още веднъж ескалира, като се оповестява за човешки жертви и от двете страни.

От Баку оповестиха, че „ вследствие на контраатака са унищожени огромен брой боен личен състав и военна техника на арменските сили”. По-рано през днешния ден Министерството на защитата на Армения, която поддържа отделилата се от Азербайджан област, заяви за свалени азербайджански два хеликоптера и три дрона.

Както Армения, по този начин и Азербайджан бяха част от Съветския съюз преди разпадането му през 1991 година В продължение на четири десетилетия те са в задънена улица поради неразрешения спор за Нагорни Карабах, интернационално приет като част от Азербайджан, само че следен от етнически арменци. Въпреки че през 1994 година беше контрактувано преустановяване на огъня, Азербайджан и Армения постоянно се упрекват взаимно в набези.

Конфликтът тормози западните и районните страни, тъй като може да аргументи неустойчивост в Южен Кавказ, който служи и като кулоар за значими газопроводи. Руското министерство на външните работи прикани страните в спора неотложно да прекратят огъня и да стартират договаряния. Нагорни Карабах, азербайджанска сепаратистка област, обитаема преобладаващо с арменци, постоянно става сцена на прояви на принуждение. Министерството на защитата на Азербайджан сподели, че неговата войска е подхванала контраатака след офанзива на сепаратистите и че е изгубила единствено един вертолет, чийто екипаж е незасегнат. Според него 12 противовъздушни батареи на съперника са били унищожени.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР