Военното крило на Хамас“ показа видеоклип на освобождаването на двете

...
Военното крило на Хамас“ показа видеоклип на освобождаването на двете
Коментари Харесай

Хамас пусна видео как освобождава две жени заложнички

Военното крило на „ Хамас “ сподели видеоклип на освобождението на двете израелски дами, които бяха в плен 17 дни. Те бяха освободени по здравословни аргументи.

На фрагментите се вижда по какъв начин бойци вървят с двете дами - Нурит Ицхак и Йохеве Лифшиц, към автомобил на Червения полумесец преди освобождението им, оповестява Ройтерс, цитира БТВ и Българска телеграфна агенция.

" Решихме да ги освободим от филантропични съображения и заради влошено здравословно положение ", съобщи в Телеграм Абу Убайда, представител на въоръженото крило.

Нурит Ицхак и Йохеве Лифшиц бяха освободени след освобождаването на американка и щерка ѝ в петък.

И четирите дами са измежду повече от 200 души, взети за заложници от въоръжените сили на „ Хамас “ при нападението на 7 октомври.

В понеделник израелският Канал 12 заяви, че третият и четвъртият пленник са били освободени и че фамилиите им са били осведомени.

Йохеве Лифшиц е на 85 години, а Нурит Ицхак - на 79. Египетската осведомителна организация МЕНА разясни, че пленничките са пристигнали на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Рафа “ от вътрешността на Газа. 

Двете жени са превозени с хеликоптер до болница в Израел. Дъщерята на Йохеве съобщи, че майка ѝ е подготвена да показа с управляващите всичко, което знае. 

" Развълнувани сме, щастливи и удовлетворени от това, че моята баба Йохеве, и Нурит - и двете от кибуц Нир Оз, се завръщат при нас след филантропична интервенция. Очакваме ги с неспокойствие и чакаме всички останали да се върнат ", сподели внукът на Йохеве - Даниел.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР