Военното командване на Южна Корея излъчи видеозапис на бягството на

...
Военното командване на Южна Корея излъчи видеозапис на бягството на
Коментари Харесай

Видео показва бягството на севернокорейския войник

Военното командване на Южна Корея излъчи видеозапис на бягството на севернокорейския боец през демитализираната зона, предават международните медии. В фрагментите се вижда по какъв начин мъжът е пресякъл границата на КНДР с Южна Корея до момента в който негови сънародници - севернокорейски бойци, го преследват. 

Бягството става на 13 ноември, а боецът е един от дребното, които съумяват да доближат живи Южна Корея, въпреки че беше открит в безсъзнание, с шест огнестрелни рани. Дезертиралият мъж беше откаран с хеликоптер за незабавно лекуване в Сеул, където положението му беше нормализирано. По-късно южнокорейски доктор уточни пред локални медии, че в отделителната система на тялото му са открити голям брой паразити, които затрудняват възобновяване и че не е виждал сходно нещо до момента. 

Войник съумя да избяга от Северна Корея под дъжд от патрони

Кадрите демонстрират по какъв начин севернокореецът стартира бягството си като кара боен джип с висока скорост към мост към 15.20 ч. локално време. Той продължава да кара и минава около севернокорейска военна постройка, след което войници се пробват да го възпрат, тичайки. Опитва да мине с колата през границата, която разделя Северна и Южна Корея, само че среща затруднение и не може да продължи с джипа. Войниците от близката севернокорейска кула побягват към джипа, само че мъжът бързо излиза от него и бяга на юг, преминавайки границата. Няколко севернокойски бойци стрелят по дезертьора 40 пъти. 

Докато американско-южнокорейските сили са известени за случая, се вижда по какъв начин севернокорейците се активизират от Панмунгак - една от главните военни здания на КНДР в демилитаризираната зона сред двете страни, от която мъжът съумява да избяга. 

По последна информация боецът се е събудил в Южна Корея и в началото не е могъл да повярва, че е там. Първите му думи били " Това Южна Корея ли е? ", показват източници на южноколрейския вестник Донг-а лбо. След като получил удостоверение, че в действителност се намира в Южна Корея, той помолил да послуша малко южнкокорейски песни. 

Името и ранга на боеца не се оповестяват, само че се счита, че е млад, в 20-те си години. 

Бягството му може да даде скъпи нови сведения за живота в страната му. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР