Военното командване на САЩ създава нови военни обекти в Североизточна

...
Военното командване на САЩ създава нови военни обекти в Североизточна
Коментари Харесай

САЩ изграждат нови военни обекти в Североизточна Сирия

Военното командване на Съединени американски щати основава нови военни обекти в Североизточна Сирия, с цел да укрепи позициите си в петролодобивните региони на страната, заяви през вчерашния ден Анадолската организация, представена от ТАСС.

Според източници на Анадолската организация американските военни са почнали да построяват база в региона на град Тел Брак в провинция Хасака. Целта на Вашингтон е да блокира пътя на съветските военни към един от основните петролодобивни центрове на Сирия в региона на Румейлан. Строителната техника и материалите са били трансферирани от Ирак.

Сирийската войска си върна стратегически град в провинция Идлиб

Бивши кюрдски военни обекти в южната част на провинция Хасака се трансформират в друга американска база. Тя ще се употребява за надзор на добива на нефт в провинция Дейр аз Зур, съгласно Анадолската организация.

В края на октомври 2019 година президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп заяви, че американските войски напущат региона на осъществяване на турската военна интервенция, само че добави, че Вашингтон счита да си резервира контрола над петролните залежи в североизточната част на страната, напомня ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР