Военното командване на НАТО в Европа ще се присъедини към

...
Военното командване на НАТО в Европа ще се присъедини към
Коментари Харесай

Военното командване на НАТО в Европа се включва в битката с COVID-19

Военното командване на НАТО в Европа ще се причисли към напъните за секване на епидемията от COVID-19. Това заяви генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг след днешното съвещание с видеовръзка на министрите на външните работи от алианса.
Той посочи, че командването в Монс ще съгласува преразпределението на защитни средства. Столтенберг разясни, че епидемията доближава до другите страни от пакта по друго време, по тази причина прехвърлянето на съоръжение е допустимо. Предвижда се военното командване да приема и обработва претенции за подпомагане, като към този момент се чака главно да помогне с обезпечаване на транспорта на здравни принадлежности. Самолетите на НАТО ще употребяват позивна, която ще им дава преимущество в обслужването от управленията на въздушното придвижване.

Бойната подготвеност на НАТО не е застрашена от епидемията, съобщи Столтенберг. Той посочи, че в редиците на алианса има болни от COVID-19.

Генералният секретар заяви, че в средата на април изключително ще заседават министрите на защитата от пакта, с цел да се реши дали подхванатите дейности против епидемията дават търсения резултат. Той добави, че НАТО стартира оценка на средносрочното и дълготрайното въздействие на епидемията.

Министрите са утвърдили през днешния ден решението НАТО да поеме от интернационалната коалиция против " Ислямска страна " образованието на иракските сили за сигурност. Столтенберг посочи, че тази стъпка се подхваща в съгласие с държавното управление в Багдад.

На днешното съвещание е било доказано и решението до лятото силите на пакта в Афганистан да бъдат понижени до 12 000 военни. По думите на Столтенберг по-нататъшно ограничение на наличието на алианса в ислямската република ще бъде последователно и ще зависи от хода на договарянията с талибаните.

В отговор на въпроси на конференция генералният секретар прикани Русия да приключи поддръжката си за въоръжените дейности против украински бойци в източните елементи на Украйна и за всяка активност в нарушаване на контрактуваното преустановяване на огъня. Той добави, че ограниченията против епидемията са създали невъзможна работата на място на наблюдаващите от Организацията за сигурност и съдействие в Европа.

Столтенберг съобщи, че при нужда НАТО е в подготвеност да разшири наличието си в Прибалтика. Той добави, че се плануват взаимни учения с Грузия в Черно море. Столтенберг означи, че в днешното съвещание за първи път Северна Македония е взела участие като пълновръстен член на алианса.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР