Военнослужещият, който е патрулирал заедно с убития граничен полицай, е

...
Военнослужещият, който е патрулирал заедно с убития граничен полицай, е
Коментари Харесай

Министърът на отбраната се срещна с военнослужещия, патрулирал заедно с убития полицай

Военнослужещият, който е патрулирал дружно с убития граничен служител на реда, е работил извънредно професионално и по отношение на инструкциите. Това съобщи министърът на защитата Димитър Стоянов след диалог с оживелия при стрелбата през границата.






Около 20.35 ч. в понеделник вечерта незнаен стреля по наряд на " Гранична полиция " и военнослужещ, който охранява границата в региона на село Голям Дервент. На метри от селото е граничната вадичка, където се е случил случая.

Сигнал за него е подаден нощес, когато неустановено лице стреля по взаимен наряд на " Гранична полиция " и военнослужещ, които извършват служебните си отговорности по защита на границата. След стрелбата граничният служител на реда е прострелян и умира на място, а военнослужещият съумява да се отдръпна от мястото. Натам са ориентирани и други екипи, които охраняват границата.

По непотвърдена информация става дума за престрелка с мигранти или трафиканти. Извършителите са избягали.

По-рано тази заран министърът на защитата Димитър Стоянов разяснява, че има информация, че военнослужещият не се е отдръпнал, а е взел нужната позиция като се е прикрил, само че това предстои на инспекция. " Прекалено рано е да разясняваме каквато и да е догадка. Бил е заплашен животът му откакто е бил патрулна двойка с граничния служител на реда ", съобщи Стоянов.

" Считам, че това е престъпен случай на каналджии, които по един или различен метод се пробват да продължат своята незаконна активност, за жалост, платена с цената на един човешки живот. Мерки ще бъдат взети - най-очакваното е да подготвим нашите военнослужещи по-добре с нужни защитни средства ", сподели още военният министър.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР