Военнослужещият, който е бил на място на трагичния инцидент от

...
Военнослужещият, който е бил на място на трагичния инцидент от
Коментари Харесай

Стоянов: Военнослужещият на мястото на инцидента край Елхово е действал професионално и съгласно инструкциите

Военнослужещият, който е бил на място на трагичния случай от тази нощ край Елхово, е работил професионално и според инструкциите. Той се е прикрил зад служебния автомобил и е създал изстрели в посоката, от която в началото е пристигнала стрелбата. Това съобщи пред публицисти в Елхово служебният министър на защитата Димитър Стоянов. Той е имал среща със военнослужещия, който е разказал в детайли какво се е случило, съобщи Българска телеграфна агенция.

Българска телеграфна агенция напомня, че през нощта полицай от Гранична полиция почина

след престрелка на българо-турската граница. Той е патрулирал дружно със чиновник на Министерството на защитата.

Двамата са видели проход, изработен в оградата. Граничният служител на реда е слязъл от автомобила, тогава е проехтял изстрел . Колегата от Гранична полиция пада, военният се е прикрил зад автомобила и е създал няколко изстрела в посока Турция. Военнослужещият не е съумял да види в тъмнината какъв брой са нападателите. Важното е, че той е отвърнал на изстрелите, което е тъкмо по директива. Отвърнали са му неведнъж с изстрели, описа Стоянов. 

Имаме точни и ясни указания по кое време може да се употребява оръжие . Той е работил извънредно професионално, безапелационен бе военният министър. " Силата би трябвало да бъде съизмерима. Не може отсреща да има майка с деца, невъоръжени хора, и да се използва оръжие ", сподели военният министър.

Набелязваме ограничения по какъв начин да продължим оттук насетне . Сред тях са повече защитни средства. Военните са готови и това не предстои на никакъв коментар, сподели още Димитър Стоянов. Опитите да се разяснява, по какъв начин един тип въоръжени сили или част от тях са по-подготвени от други, е извънредно непрофесионално, сподели още той.

Военнослужещите от сухопътни войски са извънредно опитни по повод защитата на границата . Тази активност се реализира от 5-6 години. За неумелост не може да се приказва. В момента има към 150 военни, които патрулират дружно с Гранична полиция. В околните години са били на промяна към 500-600 души, разяснява началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов. Военнослужещият в обходния патрул при случая е бил умел, работил е съответно, постъпил е преди три години в армията, посочи Ефтимов.

Утре заместник-министрите на вътрешните работи ще имат среща с сътрудници от турска страна, добави министърът на защитата.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР