Военнослужещите от 39-ия български контингент встъпиха в изпълнение на своите

...
Военнослужещите от 39-ия български контингент встъпиха в изпълнение на своите
Коментари Харесай

39-ият български контингент встъпи в задълженията си в мисията на НАТО в Афганистан

Военнослужещите от 39-ия български контингент встъпиха в осъществяване на своите отговорности в задачата на НАТО в Афганистан " Решителна поддръжка " , оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата.

На тържествената гала, която се организира в база KAF в Кандахар, Афганистан, командирите на 38-и и 39-и контингент, полковник Иван Иванов и полковник Красимир Горанов, подписаха акта за сдаване и приемане на длъжността " народен пълководец на контингента " в наличието на комисия по ротацията от Съвместното командване на силите. Председателят на комисията полковник Димитър Андонов, шеф на бранш в отдел " КИС " на Съвместното командване на силите, изрече благодарността на командването към 38-ия контингент за отличното осъществяване на дилемите. Той изрази убеденост, че военнослужещите от 39-ия контингент ще проявят висок воински дух и професионализъм по време на присъединяване си задачата на НАТО " Решителна поддръжка ".

Националният пълководец на 38-и контингент полковник Иван Иванов награди военнослужещи от контингента за проявен висок професионализъм и отговорност при осъществяване на поставените задания. Всички вoeннocлужeщи от контингента получиха медали зa учacтиeто си в миcията на НАТО в Афганистан.

На церемонията участваха командирът на база KAF полковник Селърс, националният пълководец на румънския контингент полковник Кожухару , военнослужещи от контингентите на страните съдружни сътрудници, които са взаимодействали с българския контингент при осъществяване на дилемите.-->

39-ият боен контингент е с общ състав до 160 военнослужещи със конструкция народен детайл , рота за защита, екип от съветници и щабни офицери. В задачата на НАТО в Афганистан в продължение на 6 месеца българските военнослужещи ще извършват задания, свързани главно с организирането на контролно-пропускателния режим на автомобилния и пешеходния трафик на летището в Кандахар, както и с образованието и методическото подкрепяне на формирования от Афганистанската национална войска.

Национален пълководец на контингента е полковник Красимир Горанов, помощник-национален пълководец на контингента за Кабул е полковник Мирослав Маринов , помощник-национален пълководец на контингента за Кандахар е подполковник Вичо Вичев, а пълководец на ротата за защита - капитан Росен Начев от военно формирование 48 430 - Стара Загора.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР