Военнослужещите на Франция ще продължат да участват в дейността на

...
Военнослужещите на Франция ще продължат да участват в дейността на
Коментари Харесай

Франция остава в Сирия и Ирак и през 2019-а

Военнослужещите на Франция ще продължат да вземат участие в активността на интернационалната коалиция в Сирия и Ирак и през 2019 година, съобщи френският президент Еманюел Макрон, представен от Франс прес и ТАСС.

" Битката не е завършила. Ислямистите към момента участват на някои места. Ще продължим да водим нови военни интервенции в района. Ще продължим съдействието за укрепването на стабилността на Сирия до момента в който не бъде открито всеобхватно политическо решение и не бъде извършена нужната конституционна промяна ", сподели Макрон в тирада в база на сухопътните сили покрай южния град Тулуза.

" Всяка припряност за евакуиране би била неточност. Обявеното евакуиране от Сирия на американския ни съдружник не би трябвало да ни отклонява от стратегическата ни цел: да премахнем " Ислямска страна " като я лишим от всякаква територия и попречим на съживяването й ", съобщи Макрон.

Франция взе участие с към 1200 военни в интернационалната антиджихадистка коалиция, с въздушни удари (5-10 % от общия брой), специфични елементи в Сирия и артилерия и образование на армията в Ирак.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР