Военнослужещи от Военновъздушните сили спасиха от удавяне дете и майка.

...
Военнослужещи от Военновъздушните сили спасиха от удавяне дете и майка.
Коментари Харесай

КОШМАР: Майка и дете пропаднаха в дълбока шахта, военни ги спасиха

Военнослужещи от Военновъздушните сили избавиха от удавяне дете и майка. Нещастният случай, приключил с сполучлив край се случва в центъра на Долна Митрополия в сряда, оповестяват от Военновъздушни сили. 

Дете пропада в дълбока ВиК шахта цялостна с вода. Майката на детето се пробва да го извади и също пропада в шахтата.

Минути по-късно военнослужещите ефр. Данаил Цветанов Петров и редови войник Веселин Михайлов Вълчев се оказват наоколо до мястото и чуват крясъци за помощ от очевидци на случая. Двамата военнослужещи незабавно се отзовават и подхващат дейности за избавяне на детето, което едвам се е държало на повърхността на водата.

В комплицираната обстановка военнослужещите съумяват да работят оптимално бързо, съответно и уверено, и съумяват да спасят детето. Едва откакто го изваждат, те виждат, че от водата се подават ръцете на неговата майка, която го е държала под водата. С огромни старания военнослужещите съумяват да извадят от шахтата и дамата.

Уплашени, само че живи и невредими потърпевшите са били откарани за обзор в гр. Плевен. На мястото на случая госпожа Ваня Николова от Община Долна Митрополия е изказала признателност на военнослужещите за бързата им, съответна и животоспасяваща реакция.

Ефрейтор Данаил Цветанов Петров и редови войник Веселин Михайлов Вълчев са военнослужещи от военно формирование 32040 – Крумово. В момента са специализанти в 12-та авиационна база и се образоват в курс за придобиване на военна подготовка „ Младши сержант – първи модул “.

Командирът на 12-та авиационна база ги поздрави за мъжеството, подхванатите бързи и съответни дейности. Благодарение на тяхната увереност и непреклонност в тази сериозна обстановка, този трагичен случай приключи с добър край и два човешки живота бяха избавени.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР