Военнослужещи от Сухопътните войски ще вземат участие в съвместни българо-американски

...
Военнослужещи от Сухопътните войски ще вземат участие в съвместни българо-американски
Коментари Харесай

Военнослужещи от Сухопътните войски ще участват в съвместни българо-американски подготовки

Военнослужещи от Сухопътните войски ще вземат присъединяване в взаимни българо-американски подготовки с военнослужещи от състава на 5-ти кавалерийски полк от Сухопътните войски Съединени американски щати, които ще се проведат в 101-ви алпийски полк и на образователен полигон "Ново село ", оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата.

Съвместен българо-американски курс за снайперисти ще се организира от 10 до 14 февруари в 101-ви алпийски полк – Смолян. По време на курса, в който ще вземат участие български военнослужещи от алпийския полк и американски военнослужещи от състава на 5-ти кавалерийски полк от Сухопътните войски на Съединени американски щати, ще се организира пукотевица със снайперова пушка MSG, напредване, дегизировка и избор на позиция за пукотевица в планинско-гориста околност, както и пукотевица от постройка. Курсът ще се води от капитан Светозар Колев, старши лейтенант Анастас Караиванов и двама американски офицери.

Обявен е конкурс за заемане на 165 войнишки длъжности в Сухопътните войски

По същото време на образователен полигон "Ново село " ще се организира българо-американско ротно тактическо обучение. Ще се отработят занятия по задания "Настъпление " и "Отбрана ", в които вземат участие военнослужещи от състава на 101-ви алпийски полк (минохвъргачни планове и алпийски взвод), батальона за отбрана на силите от състава на 2-ра механизирана бригада и Центъра за подготовка на експерти и военнослужещи от 1-ви батальон на 5-ти кавалерийски полк на Сухопътните войски на Съединени американски щати.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР