Военнослужещи от Силите за специални операции (ССО) получиха висока оценка

...
Военнослужещи от Силите за специални операции (ССО) получиха висока оценка
Коментари Харесай

Силите за специални операции получиха висока оценка при участието си в международното учение “Sea Breeze – 2019”

Военнослужещи от Силите за специфични интервенции (ССО) получиха висока оценка по време на годишното интернационално обучение “Sea Breeze – 2019”. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата.

То се организира от 1 до 12 юли в акваторията и прилежащите територии на Черно море, като домакини бяха Съединени американски щати и Украйна. По време на церемонията по закриването управлението на учението и останалите участници от НАТО дадоха висока оценка на персоналните и професионални качества на военнослужещите и на оперативните качества на българското формирование от Специалните сили.

В учението се включиха към 3000 участници от 19 страни – България, Канада, Дания, Естония, Франция, Грузия, Гърция, Италия, Латвия, Литва, Молдова, Норвегия, Полша, Румъния, Швеция, Турция, Украйна, Обединеното кралство и Съединени американски щати. От българска страна взе присъединяване формирование от Втори батальон Специални сили на бригада „ Специални сили “ в състав от 12 военнослужещи.

Основните цели на учението бяха повишение на оперативната съгласуемост, усилване на стабилността и сигурността в региона на територията на Черно море, шерването на информация и взаимно съдействие и взаимоотношение на участващите народи.

По време на учението бяха развърнати многонационални компонентни командвания на всички типове въоръжени сили, в това число и съставен елемент Сили за Специални интервенции. В него взеха присъединяване формирования на ССО на България, Украйна, ментори и съветници от Съединени американски щати, Литва и Дания. В общия подтекст на учението съставният елемент Сили за Специални интервенции изпълняваше задания по „ Планиране и осъществяване на специфични интервенции за недопускане контрабанда на оръжие с противникови лодки и кораби и освобождение на заложници на остров “.

Отработени бяха задания по обмисляне на специфичните интервенции, инфилтриране по разнообразни начини („ бързо въже “, стоварване и рапел от хеликоптер), осъществяване на особено разузнаване, непосредствен пердах в затворени пространства, корабоплаване и офанзива на имобилен, преносим транспортен съд и баржа, здравна евакуация с хеликоптер от суша и вода и др.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР