Военнослужещи от различни военни формирования в страната се включиха в

...
Военнослужещи от различни военни формирования в страната се включиха в
Коментари Харесай

Военнослужещи се включиха в борбата срещу КОВИД -19 на три фронта

Военнослужещи от разнообразни военни формирования в страната се включиха в битката против КОВИД -19.

Петте военни лечебни заведения – в София, Варна, Пловдив, Плевен и Сливен, са подсилени с екипи, натоварени със задания по стерилизация на лечебните заведения, а в столицата – и с действия в Лабораторията по вирусология.

Десетки са военнослужещите, преборили подлото заболяване и подготвени да дарят реконвалесцентна плазма, с цел да оказват помощ и на други да живеят. И това са единствено първите групи от редовете на Българската войска, декларирали благородното си желание. Създадена е организация в Кръвния център на ВМА, тъй че всички искащи да могат да дарят плазма и да спасят живота на пациенти в сериозно положение.

Българските военнослужещи са измежду най-верните съидейници на медиците в борбата за живот. През цялото време от началото на пандемията от КОВИД-19 те продължиха интензивно да се включват в акциите на ВМА за поощряване на безвъзмездното кръводаряване „ Бъди един от нас! Дари кръв – избави живот! ”. Защото с изключение на за пациенти с подлата болест, ВМА продължава виновната си активност по отношение на и пациентите с други болести, чието лекуване не търпи отсрочване. Именно за обезпечаването на кръв и кръвни артикули в тези незабавни обстановки на помощ идват военнослужещи и цивилни чиновници от Министерството на защитата, структурите на директно послушание на министъра на защитата и Българската войска.

Втори ден продължава акцията с присъединяване на униформените от военното формирование в Мусачево, която върви редом с акцията за набиране на донори за кръвна плазма.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР