Военнослужещи от Командването на Сухопътните войски и 101-ви Алпийски батальон

...
Военнослужещи от Командването на Сухопътните войски и 101-ви Алпийски батальон
Коментари Харесай

Наши военни за завърнаха от алпийско учение в Италия

Военнослужещи от Командването на Сухопътните войски и 101-ви Алпийски батальон – Смолян взеха присъединяване в учението в планинска околност „ 5 Torri ” (5-те кули) в Република Италия от 29 юни до 7 юли 2018 година Учението е годишно и се организира в местността Алта Вал Бадиа, която предлага отлични условия за подготовка и осъществяване на занятия по специфична алпийска подготовка, оповестиха от МО. Всички занятия (катерене, тактически дейности в планинско-горист терен, превъзмогване на скални трудности, избавяне с хеликоптер) са на мястото, известно като 5-те кули в региона Доломити.
 2  1
В учението взеха присъединяване представители на 15 страни и военнослужещи от центъра на НАТО за подготовка и рационализиране на воденето на бойни дейности в планинско-гориста околност “Mountain Warfare COE ”, ситуиран в град Полче, Република Словения. Дейностите включваха алпийско нанагорнище на най-високия връх в Доломитите (3343 метра), скално катерене на направления с друга компликация и дължина, избавяне на потърпевш на канара благодарение на хеликоптер, придвижване по парапети, втурване на потърпевш по способа „ тролей ” и тактически дейности в кръстосан терен. Целта на учението бе да се показват качествата и да се упражняват подразделенията за работа и водене на бойни дейности в кръстосан терен.

Българските военнослужещи минаха направления и алпийски турове с друга категория на компликация и организираха подготовка взаимно с военнослужещи от отряда за битка с тероризма на пакистанската войска. На деня за високопоставени посетители 5 юли, пред началника на защитата на Република Италия военачалник Клаудио Грациани, българските военнослужещи демонстрираха уменията си на един от най-трудните направления, за което получиха специфични поздравления от комадващия италианските алпийски елементи. Участието в това обучение даде доста добра опция за българските военнослужещи да осъществят контакти и да премерят сили с военнослужещите от водещите алпийски страни в Европа; да покачат алпийската си подготовка; да обменят опит за дейности във високопланински и алпийски райони; да водят ефикасни дейности в планинско-гориста околност в комбиниране с способи и начини за оцеляване и превъзмогване на разнообразни теренни форми.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР