Военнослужещи от групировката Днепър“ през нощта са прочистили територията на

...
Военнослужещи от групировката Днепър“ през нощта са прочистили територията на
Коментари Харесай

След удар с Искандер“ Русия контролира левия бряг на Днепър, в района на Антоновския мост

" Военнослужещи от групировката " Днепър “ през нощта са прочистили територията на левия бряг на Днепър, в региона на Антоновския мост ". Тоеа е  съобщил изпълняващият длъжността губернатор на Херсонска област Владимир Салдо в своя канал в Telegram, предава РИА Новости.

" Войниците на специфичните сили направиха изненадваща офанзива в тила, приближавайки се от страната на реката с лодки. До три часа сутринта крепостта и мястото, в който се откриха украинските бойци, бяха завладяни ", е написал той.

Според него " съветските бойци са посочили храброст, увереност и съобразителност, врагът е бил замаян и разрушен ".

" Това е, на левия бряг няма " предмостия (Спец. База за разполагане на армия, с цел да работи против неприятел) “, е заключил Салдо.

Руската организация напомня изказването на началника на щаба на полка с позивна " Бели ", че след унищожаването на Каховската водноелектрическа централа съветските военни са принудени да отстранен наблюдателни постове и отряди от острова под Антоновския мост. Възползвайки се от това, ВСУ са съумели да вземат позиции на този остров на дребни групи. 

 

Руските военни са нанесли удар с ракетен комплекс " Искандер “ по позициите на Въоръжените сили на Украйна в региона на Антоновския мост над река Днепър, 30 бойци са убити и повече от 10 са ранени.. Това демонстрират последните фрагменти, качени в Telegram каналите.


Представителят на съветските управляващи в Херсонска област Владимир Салдо разгласи " сполучливото почистване “ на местността край Антоновския мост от ВСУ.

Според неговата информация военнослужещите от групировката " Днепър " са нанесли ракетен удар по позициите на съперника с ракета " Искандер " - 30 бойци са убити, още към 10 са осакатени.

" Останалите се крият от двете страни на моста в дачите - опасяват се да подадат носа си. Сега артилерията работи дейно по тях. След това специфичните елементи на групата " Днепър “ ще стартират окончателното пречистване “, твърди Салдо.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР