Военнослужещи от Българската армия са в готовност да окажат помощ

...
Военнослужещи от Българската армия са в готовност да окажат помощ
Коментари Харесай

Военните в готовност да окажат помощ предвид очакваните наводнения

Военнослужещи от Българската войска са в подготвеност да окажат помощ на популацията поради предстоящите наводнения.

Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата.

По заповед на министъра на защитата Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния... към профила военнослужещи от състава на Сухопътните войски от 4 военни формирования за преодоляване и превъзмогване на следствията от бедствия (ФОППБ) са в цялостна подготвеност да се притекат в помощ на популацията поради прогнозите за предстоящи наводнения в разнообразни области в страната.

На територията на София в очакване за оказване на помощ е профилираната група от военно формирование 28 610 – София, в направление Благоевград и Кюстендил в подготвеност са военнослужещите от военно формирование 26 400 – Благоевград.

На територията на Смолянски окръг – профилираната група от военно формирование 28 330 – Смолян и в направление Хасково и Кърджали – военнослужещите от военно формирование 52 740 – Хасково.

В подготвеност за оказване на помощ на популацията са и бригада „ Специални сили “, военните формирования, подчинени на Съвместното командване на силите, както и военнослужещите от Военновъздушните и Военноморските сили.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР