Военнослужещи от 68-а бригада Специални сили, Военновъздушните и Военноморските сили

...
Военнослужещи от 68-а бригада Специални сили, Военновъздушните и Военноморските сили
Коментари Харесай

Наши спецчасти тренират скокове с парашути заедно с военни от САЩ

Военнослужещи от 68-а бригада Специални сили, Военновъздушните и Военноморските сили са изпълнили парашутни скокове с една от най-съвременните парашутни системи за военно потребление RA1 - " летящо крило ", оповестиха от Министерството на защитата (МО).

С това е завършил курсът на инструктори-парашутисти от Българската войска, който се организира в границите на взаимната българо-американска подготовка " Тракийска есен ".

" Курсът е за асимилиране на новата парашутна материална част, която 68-а бригада Специални сили получи предходната есен ", обясни по време на парашутните скокове командирът на Специалните сили бригаден военачалник Явор Матеев, който е началник на взаимната българо-американска подготовка.

" В образованието участваха 15 от най-хубавите военни инструктори парашутисти от Българската войска, които преди този момент приключиха всички теоретични занятия, водени от американските им сътрудници , и минаха наземна подготовка ", посочи той.

" След скоковете българските военнослужещи ще получат съответния документ, с цел да могат да образоват своите сътрудници и новата парашутна система да се вкара за всеобщо потребление в Специалните сили. С въвеждането ѝ на въоръжение ще се покачат оперативните качества на Специалните сили при дейности и в комплицирани метеорологични условия ", уточни бригаден военачалник Явор Матеев.

Парашутните скокове през днешния ден бяха изпълнени в региона на летище Чешнегирово от американски аероплан С 130 J " Херкулес " от височина 3 000 метра .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР