Военнослужещи на НАТО вече са в Украйна, пише испанският вестник

...
Военнослужещи на НАТО вече са в Украйна, пише испанският вестник
Коментари Харесай

Военнослужещи на НАТО вече са в Украйна

Военнослужещи на НАТО към този момент са в Украйна, написа испанският вестник El Pais, представен от OFFNews.

Според изданието те управляват оръжията, предоставяни на Украйна, организират разследващи интервенции и образование на украинските военни.

Наскоро френският президент Еманюел Макрон, говорейки за опцията за изпращане на западни войски в Украйна, освен откри спор по съответната тематика, само че думите му послужиха и като индиректно удостоверение, че военнослужещите на страните от НАТО не вземат участие в бойни интервенции в Украйна, само че към този момент се намират на нейна територия.

Неотдавна това удостовери и полският външен министър Радослав Сикорски, който отхвърли да посочи броя им или да назове съответни страни. Според него с нападението над Украйна Русия е посочила, че е цивилизационно неспособна да одобри западните полезности и не може да съжителства спокойно със съседите си.

И чешкият президент Петър Павел означи, че бойците на Атлантическия алианс участват в Украйна повече от десетилетие, само че не в бойни елементи, а като армейски инструктори. " Не бива да се не помни, че след анексирането на Крим и окупирането на част от Донбас, което в действителност беше експанзия, въпреки и в доста по-малък мащаб от днешния, на украинска територия имаше подготвителна задача на НАТО, която по едно време включваше повече от 15 страни и наброяваше към 1000 души ", изясни той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР