Военнослужещи и цивилни служители на Министерството на отбраната на Северна

...
Военнослужещи и цивилни служители на Министерството на отбраната на Северна
Коментари Харесай

Македонски военни ще почиват у нас, български - в Северна Македония

Военнослужещи и цивилни чиновници на Министерството на защитата на Северна Македония ще почиват в базите на военното министерство, а български военнослужещи - в Македония.


Това става по силата на протокол за двустранно съдействие, подписан през днешния ден от заместник-министъра на защитата Анатолий Величков и държавния секретар в Министерството на защитата на Северна Македония Драган Николич.

По време на срещата бе коментирана и опцията за за основаване на двустранна комисия за проучване на военните монументи и гробища на територията на Република Северна Македония, оповестиха от МО.

Обсъдени са и въпроси, свързани с военно-техническото съдействие, с взаимоотношението за осъществяване на стратегически обзор на защитата в Северна Македония. Отбелязано бе и положителното съдействие сред типовете въоръжени сили на двете страни.

Българската страна е декларирала подготвеност за образование на военни лекари от Северна Македония във Военномедицинска академия.
 Депутатите утвърдиха присъединението на Северна Македония в НАТО Депутатите утвърдиха присъединението на Северна Македония в НАТО
Народното събрание ратифицира Протокола за присъединение на Сeверна Македония в НАТО. Със 140 гласа "за ", нито един срещу и при отсъствието на опози...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР