Военнослужещ от 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово е мъжът,

...
Военнослужещ от 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово е мъжът,
Коментари Харесай

Рейнджър хвана бандит по време на кражба

Военнослужещ от 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово е мъжът, който залови апаш, отмъкнал портфейла на жена от Карлово. Това оповестиха от командването на елитното съединяване на Сухопътни войски в Карлово. Преди час там е получено благодарствено писмо от Районна прокуратура - Карлово.

На 9 август 2019 година старши сержант Цвятко Делков от щабния батальон на 61-ва Стрямска механизирана бригада чул крясъци за помощ от беззащитна жена. Тощу-що престъпник бил отмъкнал портмонето и други персонални движимости. Рейнджърът стремително се впуснал по посока на виковете, с сръчност и предвидливост на войник, той наблюдавал и заловил крадеца покрай дома на пострадалата стара жена. Старши сержант Цвятко Делков задържал причинителя до идването на полиция.

" Действията на Цвятко Делков са следващия образец на проявен цивилен дълг и човещина от военнослужещ от Сухопътни войски - разясниха от командването на 61-ва Стрямска бригада. През март тази година ефрейтор Никола Върбанов също от 61-ва СТрямска бригада, избави дете, паднало във водопад Сучурум край града. Ценностите, в които се възпитават военнослужещите, постоянно са надхвърляли границите на чисто бойната военна подготовка и са чертали вероятностите на морално-етичните правила, споделиха още от командването на 61-ва Стрямска бригада. Чест и горделивост е, че нашите военнослужещи са доказвали и ще не престават да потвърждават, че Българската войска постоянно ще бъде главен дирек в отбрана и поддръжка на българското общество. "
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР