Военнопрестъпникът Владимир Путин се отказа да присъства лично на срещата

...
Военнопрестъпникът Владимир Путин се отказа да присъства лично на срещата
Коментари Харесай

Путин се отказа да пътува в Южна Африка, за да не го арестуват

Военнопрестъпникът Владимир Путин се отхвърли да участва персонално на срещата на БРИКС в Южна Африка. Новината беше доказана от канцеларията на южноафриканския президент. На срещата Русия ще бъде показана от външния министър Сергей Лавров.

През месец март тази година Международният углавен съд в Хага издаде заповед за арест на Владимир Путин поради военните закононарушения, осъществени в Украйна. Южна Африка има обвързване да арестува Путин, в случай че той участва персонално на срещата на страните от БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и РЮА).

По-рано през днешния ден стана ясно, че Москва е предизвестила Република Южна Африка, че карцерът на съветския президент Владимир Путин би бил равностоен на „ оповестяване на война “, съобщи ДПА, като се базира на документално изказване, оповестено нощес от южноафриканския президент Сирил Рамапоса.

Путин е все по-изолиран на интернационалната сцена поради непредизвиканата война против Украйна и от Кремъл са сметнали, че пътуването му зад граница ще съставлява грамаден риск за режима му. „ По взаимно единодушие съветският президент Владимир Путин няма да участва на срещата. Руската федерация ще бъде показана от външния министър Сергей Лавров “, се споделя в известието на Южна Африка.

Срещата на БРИКС ще се организира в Йоханесбург в края на месец август. Южна Африка удостовери предишния месец, че въпреки всичко ще бъде хазаин на срещата – макар спекулациите, че тя може да се реалокира в Китай, тъй че президентът Путин да може да участва персонално. Отказът на Путин да пътува до ЮАР е доказателство, че той към този момент е изгубил позиции даже измежду страните, които се считат за съдружници на военнопрестъпния му режим.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР